Çaycuma Belediyesi’nden Psikolojik Destek Hizmetleri

Sosyal Belediyecilikte örnek; Çaycuma Belediyesi

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, seçim döneminde vaat ettiği “Toplum Merkezi” projesi Belediye bünyesinde faaliyete geçti. Çaycuma Belediyesi Toplum Merkezi Psikolojik Destek Hizmetleri vermeye başladı.
   Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, seçim döneminde vaat ettiği “Toplum Merkezi” projesi Belediye bünyesinde faaliyete geçti. Faaliyete geçen Çaycuma Belediyesi Toplum Merkezi, Psikolojik Destek Hizmetleri vermeye başladı.
   Çaycuma Belediyesi Toplum Merkezi, başta kadınlar ve engelliler olmak üzere tüm vatandaşlara yönelik olarak; Çocuk eğitiminde karşılaşılan güçlükler, boşanma süreci ve çocuk, çocuklarda görülen davranım bozuklukları, kardeş kıskançlığı, ergenlik dönemi problemleri, sınav kaygısı ile baş etme, kaygı bozuklukları, mutsuzluk-umutsuzluk, yalnızlık-stres, topluma uyum problemleri, iletişim çatışmaları, öfke patlamaları gibi konularda psikolojik destek hizmeti başlatıyor.
   Destek almak isteyen vatandaşların Çaycuma Belediyesi Beyaz Masa’ya gelerek veya Alo 153’ü arayarak randevu alabilecekleri duyuruldu.
   Çaycuma Belediyesi Toplum Merkezi’nin Rehberlik Ve Danışmanlık Hizmetleri ise şu şekilde; Boşanmış ya da tek yaşayan kadınlara, engellilere, 65 yaş üstü yaşlılara Devletin verdiği hizmetlere nasıl ulaşacakları konusunda rehberlik hizmetleri verilecek. Kadın Konuk Evleri arayanlar, Gündüzlü ve Yatılı Engelli Merkezleri arayanlar, Sosyal Yardım Hizmetlerinden yararlanmak isteyenler, Özel ve Resmi Huzurevleri hakkında bilgi almak isteyenler; Beyaz Masa’ya gelerek veya Alo 153’ü arayarak randevu alabilecekler. Rehberlik hizmetleri Çarşamba ve Cuma günleri sabah 08.30 akşam 16.30 saatleri arasında olacağı ifade edildi.