''Bu suça karşı yaptırımlar artırılmalıdır''

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle yayınladığı mesajda şöyle dedi;

25 Kasım tüm dünyada “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dür. Toplumun yarısını oluşturan kadınlar, pek çok nedenle şiddet görüyor, toplumsal yaşamın dışına itilmeye çalışılıyor. Ülkemizde de kadın cinayetleri ne yazık ki gündemde yoğun bir şekilde yer tutuyor. 2015 yılının yalnızca on ayında 216 kadının cinayete kurban gittiği gerçeği nasıl bir ürkütücü tablo ile karşı karşıya olduğumuzu anlatıyor.

Bu konuda çok daha karalı olmamız gerekiyor. Kadın cinayetlerinde indirimler ön gören hükümler bir an önce yasalardan çıkarılmalı, bu suça karşı yaptırımlar artırılmalıdır. Kadını toplumsal özne olarak gören yaklaşımlar öne çıkarılmalı, bu alandaki tüm uluslararası sözleşmeler imzalanarak iç hukuka dahil edilmelidir. Siyasal iktidar, ilgili tüm sivil ve resmi kurumlarla işbirliği yaparak bir eylem planı dahilinde bu sorunun ortadan kaldırılması için gerekli tüm sosyal politikaları yaşama geçirmelidir.