Belediye Zabıtasından Minibüs Denetimi

İlçede faaliyet gösteren şehir içi servisleri Çaycuma Belediyesi Zabıta Ekiplerince denetlendi. Çaycuma’da vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine Zabıta Ekipleri minibüslere yönelik denetimlere başladı.

Ekiplerce yapılan denetimlerde, sigara içenler, yırtık, kirli döşeme ile faaliyette bulunanlar, araç temizliğini yapmayanlar,  müşteriye kaba davranan, kılık kıyafeti bozuk olanlar, gereksiz klakson çalan, havalı klakson bulunduranlar, susturucusu olmayan ya da orjinalini kasıtlı olarak değiştiren, patlak ve arızalı susturucu ile gürültülü ve tehlikeli araç kullananlar, çalıştığı hattı belirten hat yazısı, yan ve ön yazıları olmayanlar, fazla yolcu alanlar, orjinallerinin dışında aksesuar takanlar,  ücret tarifesini, ilgili şikayet mercilerinin telefon numaralarını belirten levhayı asmayanlar, hakkında uyarı işlemi yapıldı.

Çaycuma Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, denetimlerin devam edeceğini, bu nedenle araç sahiplerinin cezai işleme maruz kalmamaları için daha duyarlı olmasını istedi. Vatandaşların minibüslerle ilgili Alo 153 nolu Beyaz Masa hattına şikayetlerini bildirilebileceği kaydedildi.