El konulan ürünler imha edildi

Çaycuma Belediyesi zabıta ekipleri bakkal ve marketlerde yaptığı denetimlerde, son kullanım tarihi geçmiş olduğu için el koyduğu ürünleri imha etti

Çaycuma Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri esnaf denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor. Ekipler bu kez bakkal ve marketleri denetledi. Denetlenen bakkalların 15’inde son kullanım tarihi geçtiği tespit edilen 477, marketlerin 7’sindeyse aynı durumdaki 600 gıda ürününe el konuldu. El konulan gıda ürünlerinin katıları yakılarak, sıvıları da dökülmek suretiyle imha edildi. Denetim ve el koyma işlemleri Çaycuma Belediyesi Emir ve Yasakları Uygulama Yönetmeliği çerçevesinde yapıldı.

DENETİMLERİMİZ SÜRECEK

Konuyla ilgili olarak konuşan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Üzerinde büyük titizlikle durduğumuz konularda biri de halkımızın gıda güvenliğidir. Bu konudaki çalışmalardan öden vermemiz söz konusu olamaz. Kanunun tarafımıza verdiği yetkiler çerçevesinde denetimlerimiz artarak sürecek” dedi.