“Polis Teşkilatımızın 171. kuruluş yıldönümünü kutluyorum”

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent kantarcı’nın Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yıldönümünü nedeniyle yayınladığı mesaj şu şekilde:

"Halkımızın huzurunu, can ve mal güvenliğini sağlayan, temel hak ve özgürlüklerin teminatı olan Türk Polis Teşkilatının 171. kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Polislik toplumsal kültürümüzde özel bir yeri olan, saygın bir meslektir. Halkımızın emniyet güçlerine olan inancı ve sevgisi son derece derindir. Üniforması ile devleti doğrudan temsil etmek gibi onurlu bir göreve sahip olan polisimizin her türlü siyasi baskıdan arınmış bir şekilde hizmet vermesini sağlamak, bu saygının korunması kadar toplumsal barış açısından da önemlidir.

Teşkilatın çalışma koşulları ve özlük hakları konusunda pek çok sorunu olmasına karşın, ülke huzurunun sağlanması konusunda verdiği hizmet her türlü takdirin üzerindendir. Emniyet Teşkilatında görev alan tüm personelin çalışma ve yaşam koşullarının daha iyi hale getirilmesi, daha nitelikli bir hizmetin sunumunu da beraberinde getirecektir. Bu duygularla her türlü zorluğa göğüs gererek mesleğini yapan Emniyet Teşkilatımızın her kademesinde personeli kutluyor, görevi başında şehit düşen tüm polislere Allah’tan rahmet diliyorum."