Sevgili Çaycumalılar,

Bu akşam mübarek Miraç Kandilini kutluyoruz. Dinimiz, güzel ahlakı, doğruluğu, dürüstlüğü, sevgi ve saygıyı esas alıyor. Kutlamakta olduğumuz kandil bu esaslara dayalı olarak hırs ve intikam duygularından, öfke ile yapılan haksızlıklardan kurtulmamızın manevi iklimini sunuyor. “İnsanlığı yüceltmek için gelin birlik olalım” çağrılarının en yüksek sesle yapıldığı dönemde, bir yandan da, dünyevi hırslar nedeniyle, kamplaşmaları artıran adımlar atılıyor. Birlikte olmak, güçlü olanın zayıf olana sahip çıkması; çok olanın, az olanın hukukuna saygı duymasıyla mümkündür. Bunu başaramadığımız takdirde insanlığın kurtuluşu zordur.

Her gün bir başka yerden gelen şehit haberleriyle büyük acılar yaşadığımız şu günlerde Miraç’ın manevi gücü ile ülkemizdeki eşitsizliklerin, haksızlıkların, acıların ve şiddetin son bulması en büyük arzumdur. Bu duygularla tüm halkımızın ve İslam aleminin kandilini kutluyor, bu güzel günün, ülkemize barış, huzur ve umut getirmesini diliyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Çaycuma Belediye Başkanı