Asbestli Borular Değiştirildi

Başkan Kantarcı, “Söz verdiğimiz gibi musluk suyu hem sağlıklı, hem de içilebilir olacaktır.”

Çaycuma’da 1970 yılından bu güne kullanılan Stadyum mevkiindeki keson kuyulardan Doğantepe mevkiindeki su deposuna eski terfi hattı iptal edilerek yenisi döşendi. Eski terfi hattında Çaycuma Kültür Sarayı Mevkiinde uzun süredir onarılamayan patlak nedeniyle toprağa karışan su sarfiyatı da bu yenilemeyle giderilmiş oldu.

Eski asbestli borular yerine polietilen alın kaynaklı 250’lik plastik boru kullanıldı. 600 metre terfi hattı sağlıklı hale getirildi.

Halka içilebilir sağlıklı su içirmek istediklerini ifade eden Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Seçim döneminde söz verdiğimiz gibi Halka içilebilir sağlıklı su sunmak için çalışmalarımız devam etmektedir. Öncelikle keson kuyularımızda rehabilitasyon çalışmaları başlattık. Ardından 600 metrelik eski asbestli boruların kullanıldığı terfi hattı yenilenerek sağlıklı hale getirildi. Öncelikli hedefimiz halkımıza sağlıklı su sunmaktır. Suyun sağlıklı olması içilebilir olması anlamına da gelmemektedir. Söz verdiğimiz gibi musluk suyu hem sağlıklı, hem de içilebilir olacaktır. Bu konuda gerekli çalışmalar adım adım devam ediyor.”dedi.