Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz

“Bu yıl Gaziler Günü’nü, terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlerimizin ve yaralanan gazilerimizin acılarının gölgesinde kutluyoruz.”

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent KANTARCI’nın 19 Eylül “Gaziler Günü” nedeniyle yayınladığı mesaj şu şekilde:

“Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın dönüm noktası olan, Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından, Türk ordularının başkomutanı Mustafa Kemal Paşa’ya, 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından, “mareşal” ve “gazi” unvanı verildi. TBMM aynı olay vesilesiyle, 19 Eylül’ün, her yıl, “Gaziler Günü” olarak kutlanmasını da karar altına aldı. O günden beri her 19 Eylül’de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ulusal bağımsızlığın, birlik ve bütünlüğümüzün simgesi kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, onların manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz.

Bu yıl Gaziler Günü’nü, terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlerimizin ve yaralanan gazilerimizin acılarının gölgesinde kutluyoruz. Ne yazık ki, ülkemizde şahit ve gazi sayısı her geçen gün artarak bir sosyal yara haline dönmektedir. Bu sayının özellikle Güneydoğu’da bölücü terör örgütü ile yürütülen mücadele sırasında artması, ülke barışı ve huzurunu da tehdit etmekte, kapanması zor sosyal yaraların açılmasına neden olmaktadır. Ülkemizin yalnızca bugünü değil yarınları için de bu akan kanın mutlaka durması gerekmektedir.

Öte yandan bize üzerinde yaşanabilen bir vatan armağan etmek için hayatını ortaya koyan gazilerimizle şehit yakınlarının ekonomik ihtiyaçlarının karşılanması, konumlarının yasal güvence altına alınması, prim günü şartına bağlı olmadan emeklilik haklarının tanınması, aylık bağlanma oranlarının eşitlenmesi gibi konularda kimi talepleri olduğu bilinmektedir. Onlara insan onuruna yakışır yaşam koşulları sunmak, toplumda hak ettikleri en yüce yeri vermek hem devlet, hem de millet olarak boynumuzun borcudur. Kamu vicdanının rahatlaması açısından da taleplerinin karşılanması zorunludur.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi, sonsuzluğa göçmüş gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi de minnet ve şükranlar anıyor, değerli ailelerine saygılarımı sunuyorum.”