Gaziantep’e inceleme gezisi

Çaycuma Belediyesi, 63 personelini, Gaziantep’e inceleme gezisine gönderdi.

Çaycuma Belediyesi personeli Gaziantep’e, inceleme gezisine gitti. İki gün süren ve Çaycuma Kent Konseyi’nden bazı üyelerin de katıldığı geziye, Gaziantep Belediyesi rehberlik hizmet sundu. 63 kişinin katıldığı gezide, katılımcılar, Gaziantep Belediyesi personelinin sunduğu brifingin ardından, gastronomi müzesi (Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi), Zeugma mozaik müzesi, tarihi hamamlar ve diğer ulusların çocuklarının oyuncaklarının da sergilendiği Gaziantep oyun ve oyuncak müzesini gezdi. Katılımcılar Atatürk’ün Gaziantep’te konakladığı Atatürk anı müzesinde de incelemelerde bulundu. Yanlarında getirdikleri Çaycuma’yı tanıtan broşürleri de dağıtan katılımcılar, Gaziantep Belediyesinin yaptığı kentsel uygulamaları, sokak iyileştirme çalışmalarını, peyzaj düzenlemeleri inceleyerek bilgi aldı.

KEYİFLİ VE ÖĞRETİCİ GEZİ OLDU

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Tarihi Kentler Birliği toplantısı nedeniyle bir kez daha gittiğim Gaziantep’te belediyenin kimi uygulamalarıyla kentteki koruma kültürü ve müzeleri çok hoşuma gitti. Personelimizin hem bunları görmesi, hem moral-motivasyonlarının artması, hem de aralarındaki dostluk duygularının pekişmesi için böyle bir geziyi düşündüm. Ben de katılacaktım, ancak yoğunlaşan programım bun izin vermedi. Son derece keyifli ve öğretici gezi olmuş. Arkadaşlarım büyük bir moralle döndü. Oradaki uygulamaları yerinde inceleyerek fikir sahibi de oldular. Gezimize her türlü kolaylığı gösteren Gaziantep Belediyemizin başta sayın başkanı olmak üzere değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi.