Çocuk Korosu kuruluyor

Çaycuma Belediyesi Bando, Türk Halk ve Türk Sanat Müziği topluluklarından sonra, şimdi de çocuk korosu oluşturuyor.

Çaycuma Belediyesi kültürel etkinliklerini artırıyor. Bünyesinde daha öce Bando, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği topluluklarını oluşturan Çaycuma Belediyesi, bunların yanına, şimdi de, “Çocuk Korosu” ekliyor. Duygu Gider’in piyanosu ile eşlik edeceği koronun şefliğini Nuray Sadeçolak yapacak. Koroya 8 ile 15 yaşları arasındaki çocuklar başvurabilecek. Koronun repertuvarında, dünyanın pek çok dilinde çocuk şarkıları bulunacak. Koroya katılmak isteyenler, başvurularını, 11 Kasım tarihine kadar Beyaz Masa’ya yapacak.

İLK KONSERLERİNİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Belediye olarak kültürel etkinlikler çok önemsiyoruz. Çocukların sanatla buluşuyor olması benim için çok önemli. Çocuklarımızı ne kadar sanatla iç içe yetiştirebilirsek, yarınlardaki insan kalitemiz o kadar yüksek olur. Sanatsal duygusu gelişkin olan insanlar, aynı zamanda toplumsal barış ve huzurun sağlanmasına da hizmet eder.  Çalışmalar Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak. Koromuz, yalnızca Türkçe değil, pek çok dilde çocuk şarkısı seslendirecek. Sayın Duygu Gider ve Nuray Sadeçolak öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Özverili çabalarla, gerçekten çok değerli bir çalışmanın altına imza atıyorlar. Ne yalan söyleyeyim, ilk konseri sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.