Çaycuma Belediyesi Yapex fuarına katıldı

Antalya’da düzenlenen Yapex Restorasyon Fuarı’na katılan Çaycuma Belediyesi büyük ilgi gördü. Tanıtım kitapçıklarında Kadıoğlu mozaiklerini gören katılımcılar, hayretlerini gizleyemedi

Çaycuma Belediyesi 16-19 Kasım tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen 24. Yapex Yapı, İnşaat ve Restorasyon Fuarı’na katıldı. Antalya Expo Center’deki Çaycuma Belediyesi standını ÇEKÜL Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Zonguldak İl Özel İdare Genel Sekreteri Genel Sekreteri Recep Demirtaş, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın yanı sıra Antalya’da yaşayan Karabük, Bartın ve Zonguldaklılar ziyaret etti. Tarihi Kentler Birliği üyesi belediyelerin yanı sıra yapı firmalarının katılım gösterdiği fuarda izleyicilere dağıtılan Çaycuma tanıtım broşürü büyük beğeni aldı. Özellikle Kadıoğlu mozaiklerine ilgi gösteren katılımcıların birçoğu, ilk kez gördüklerini söyledikleri mozaiklerin güzelliği karşısında hayretlerini gizleyemedi.

KADIOĞLU MOZAİKLERİ ZİYARETE AÇILSIN

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Bu yıl 24.’sü düzenlenen YAPEX Restorasyon Fuarı, 6 yıldır, ÇEKÜL Vakfının işbirliğinde ‘Kültür Mirası’ üst başlığında yapılıyor.  Tarihi Kentler Birliğinin de desteklediği fuarın bu yılki konusu ‘Kültür Mirası ve İşlevlendirme’ olarak belirlendi. Fuar, 16 – 19 Kasım tarihleri arasında Antalya Expo Center’da yapıldı. Biz de fuarda yerimizi aldık. Muhteşem bir katılım vardı. Çaycuma ve Zonguldak’ı tanıtan binlerce broşür dağıttık. Şunu özellikle belirtmek istiyorum, Kadıoğlu mozaikleri gören herkesi hayrete düşürüyor. Buranın hızla mozaik müzesi olarak düzenlenip ziyarete açılması gerekiyor. Müze açıldığında Filyos’la birlikte Çaycuma da tur programlarına alınacak, ilimizin turizm gelirleri katlanacaktır. Siyaset üstü olarak gördüğüm bu hizmetin gerçekleşmesi için herkesi göreve davet ediyorum” dedi.