3 yeni çocuk parkı

Çaycuma Belediyesi, son bir ay içinde üç yeni çocuk parkının yapımını tamamlayarak hizmete soktu.

Çaycuma Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı, Park Bahçeler Birimi çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Bahar mevsiminin başlaması nedeniyle ilçedeki tüm park ve bahçelerin bakım ve çiçeklendirmesini yapan ekipler, son bir ay içinde 3 yeni çocuk parkının yapımını da tamamlayarak hizmete sundu. Karalar Mahallesi’nde ikinci çocuk parkının yapılmasının ardından, Pehlivanlar Mahallesi’ndeki eskiyen parkı tümden sökerek yeniden yapan ekipler son olarak Ömer Kalaycı Caddesi ile Mimar Sinan Caddesi’nin bileşimindeki kavşağa da yeni bir çocuk parkı kazandırdı.  Park Bahçeler Birimi şimdi de, Çay Mahallesi Arzum Sitesi’ndeki çocuk parkının yenileme çalışmalarına başlıyor.

TÜMÜYLE KENDİ OLANAKLARIMIZLA YAPIYORUZ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Bahar ayının başlaması nedeniyle Park Bahçeler Birimine bağlı ekiplerimizin çalışması da yoğunlaştı. Tüm park ve bahçelerin çiçeklendirmesiyle bakımını yapan ekiplerimiz, bir yandan da ilçemize yeni çocuk parkları kazandırıyor. Çocuk parklarını, tümüyle kendi olanaklarımızla yaptık. Kendimiz imal ediyor, montajını kendimiz yapıyoruz. Stratejik planımızda, ‘Çocuk dostu bir kent yaratmak’ gibi bir hedefimiz var. Orada çocuk bahçelerinin sayılarını, yüzey ve ekipman kalitelerini artıracağımızı taahhüt ettik. Bu taahhüdümüzü bir bir yaşama geçiriyoruz. Programı aksamadan yürüten ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.