ÇAYCUMA’DA YOLLAR ASFALTLANIYOR - Çaycuma Belediyesi

ÇAYCUMA’DA YOLLAR ASFALTLANIYOR

Çaycuma Belediyesi ekiplerince, Uğur Mumcu Caddesi’nde sıcak asfalt çalışmalarına başlandı.
Çaycuma Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince, geçen Pazar günü Uğur Mumcu Caddesi’nde asfalt çalışması başladı. Buradaki çalışmaların ardından Maltepe, Metin Yurtbay Caddeleri (Hastane yolu) ve Pehlivanlar Mahallesi Pehlivanoğlu Caddesi de asfaltlanacak. Yaklaşık 2 kilometre yapılacak asfaltlama çalışmalarının cuma günü bitmesi hedefleniyor.

Kent içinde asfalt yol yapmayı cazip bulmadığını söyleyen Başkan Kantarcı:
“Tasarruf öncelikli tercihimizdir; şu anda asfalt kaplama yaptığımız yollarda mevcut kaplama beton ve parke taşıdır. Altyapı ve geometrik düzenlemeler yapılırken bu mevcut kaplamaların bozulmaması için azami özeni gösterdik. Çünkü bu beton kaplama ve parke taşları milli servettir. Tamamen sökülmesi halinde çok büyük malzeme zaiyatı, işçilik ve zaman kaybı olacaktı. İşte bu yüzden, gerekli onarımlardan sonra sadece bir kat asfalt kaplama ile ekonomik ve pratik bir biçimde, hem de 4-5 gün gibi kısa bir sürede sonuca ulaşacağız. Bu çalışma yaklaşık Bir milyon Liraya malolacaktır. Eğer tamamen sökülüp yapılsaydı Üç milyon Liradan fazla tutardı” dedi.