Evlendirme İşlemleri

EVLENECEK BAY VE BAYAN İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. NÜFUS CÜZDANI ASLI: NüfusCüzdanı, T.C. Nolu, Resimli, Soğuk Damgalı olmalıdır. (NÜFUS CÜZDANLARI  DIŞINDA Kİ  KİMLİKLER YASA GEREĞİNCE KABUL EDİLMEMEKTEDİR.)

2. EVLİLİK İÇİN SAĞLIK RAPORU:  Aile Sağlık Hekiminizden alınan  (raporlar imzalı ve kaşeli olmalıdır.)
NOT: EVLENME  SAĞLIK  RAPORUNDA AYRICA  “AKDENİZ  ANEMİSİ TARAMASI YAPILMIŞTIR”  YAZISI AİLE HEKİMİ TARAFINDAN ONAYLANACAKTIR.

3. DÖRT (4)  ADET VESİKALIK FOTOĞRAF : ( Son 6 ay içinde ön cepheden çekilmiş olacak, Bayanlarda alın ve çene açık olmak kaydıyla başörtülü fotoğraf kabul edilir. Fotokopi ve Üniformalı fotoğraf kabul edilmez.)

NOT:1- Yukarıda belirtilen dışında başka bir evrak istenmeyecektir. Çaycuma Belediyesi evlendirme memurluğuna müracaat edilebilmesi için çiftlerden  birinin Çaycuma sınırları içerisinde ikamet etmesi yeterlidir.

NOT: 2-Son çıkan yönetmelikle çiftlerin ikamet zorunluluğu kaldırılmıştır.

YABANCI EVLİLİK İLE İLGİLİ İŞLEMLER

Tel: 0850 288 6767  (dâhili 2011) nolu telefondan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

MÜRACATTA ÖNEMLİ HUSUSLAR:

1-Müracaat saatleri hafta içi her gün 09.30 – 12.00 ve 13.30 – 16.00 saatleri arası olup, bay ve bayan birlikte müracaat etmeleri zorunludur.

2- Çaycuma  dışında oturup da Çaycuma Belediyesi Evlendirme Memurluğunda Nikâh kıydırmak isteyen çift, ikamet ettikleri belediye evlendirme memurluğundan izin belgesi almaları gerekmekte ise de bu madde Mülga Olmuştur. Son çıkan ek yönetmelikle çiftlerin ikamet zorunluluğu kaldırılmıştır.

3- Müracaat evraklarında silinti, kazıntı olmamalı eksik evraklarla müracaat kabul edilmeyecek ve nikâh tarihi verilmeyecektir

4-Evrakların geçerlilik süresi 6 (altı) aydır, dolayısı ile başvuru tarihi ile nikâh tarihi arasında en fazla 6 ay olabilir.
5-Müracaat evraklarındaki kişiye ait tüm bilgiler bire bir aynı olmalı, medeni hali boşanmış veya dul olanların nüfus cüzdanlarında halen evli yazıyor ise nüfus cüzdanlarını değiştirmeleri gerekmektedir.
6- a) 18 yaşını dolduranlar kendi iradeleri ile;
    b) 17 yaşını dolduranlar anne baba izni ile;
    c) 16 yaşını dolduranlar mahkeme kararı ile evlenebilirler.
7- Bayanlar boşandıkları tarihin nüfus kütüğüne tescil edilmesinden 300 gün sonra evlenebilirler. Ancak bu süreyi beklemek istemeyenler aile mahkemesinden alacakları karar ile evlenebilirler.
8- Nikâhta çiftlere verilecek Aile Cüzdanın ücreti müracaat esnasında tahsil edilir.

9-Kızlık soyadını kullanmak isteyenler müracaat işlemi esnasında isteklerini belirtip verilecek soyadı dilekçesini doldurmak zorundadırlar.

10- Nikâh iptali yapacak olanlar, nikâh tarihinden 1 HAFTA önce  bildirmeleri gerekmektedir, MÜRACAAT ADRESİ: ÇAYCUMA BELEDİYESİ HİZMET BİNASI; Yeni Mahalle, Uğur Mumcu Cad. No: 29, 67900 Çaycuma / Zonguldak

TEL: 0850 288 6767 Dâhili 2011