Eğitim çınarı 87 yaşındaki Ali Nuri Güntekin Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı ile birlikte gezdiği Çaycuma Belediyesi kreşine tam not verdi

Çaycuma’da “Eğitimin çınarı” olarak bilinen 87 yaşındaki Ali Nuri Güntekin Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı ile birlikte Çaycuma Belediyesi kreşini gezdi. Gördüklerinden son derece etkilenen Güntekin, tesisi Çaycuma’ya kazandıran Başkan Kantarcı’ya teşekkür etti. Çaycuma’da son zamanlarda yaşanan gelişimi hayal etmesinin mümkün olmadığını söyleyen Güntekin, insanın faniliği yenmesinin tek yolunun ancak eser bırakmakla mümkün olacağını söyledi. Bir eğitimci olarak, çocukların eğitimi için yapılan her çalışmadan büyük heyecan duyduğunu söyleyen Güntekin, “Emekli olalı 35 yıl oldu. Ama eğitimcilikten emekli olunmuyor. Belediyenin yaptığı kreşi görmek nasip olmamıştı. Bülent Bey bugün davet etti. Gördüklerim karşısında çok mutlu oldum. Çaycuma’ya değer katacak bir eser kazandırılmış” dedi.

Tüm sınıflarda Atatürk ve cumhuriyet değerleriyle ilgili özel köşeler olmasının son derece sevindirici olduğunu Güntekin, “Ben Köy Enstitüsü mezunuyum. Biz Atatürk ve cumhuriyet değerleriyle ilgili çok iyi bir eğitim aldık. Onlara değerlere sıkı bağlı bir kuşak olarak ülkemize hizmet verdik. Yeni neslin de bu değerleri bilmesi ve onlara bağlı olarak yetişmesi gerekiyor.