Çaycuma Belediyesi’nden Sineklerle Mücadele

Çaycuma Belediyesi yaz aylarında halk sağlığını tehdit eden sivrisinekle mücadele çalışmalarına başladı.
Çaycuma’nın her açıdan sağlıklı bir şehir olması adına çalışmalar yaptıklarını söyleyen Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiyeleri ve iç hukuk sisteminin talimatları gereği ilaçlama hizmetinin, Belediye tarafından yürütüldüğünü kaydetti.

Sinek mücadelesinde üreme kaynaklarının kurutulması ve ilaçlanmasının hedeflendiğini anlatan Başkan Kantarcı, bu amaçla periyodik olarak ilaçlama yapıldığını ifade etti. Kamuya açık alanlarda ilaçlamanın ekipler tarafından yapıldığını ancak kişiye özel mülklerde ilaçlama konusunda vatandaşların da desteğini beklediklerini, ayrıca Çaycumalıların sineksiz, rahat bir yaz geçirmesini amaçladıklarını ifade eden Başkan Kantarcı, “Halkımızın temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşaması için her türlü önlemi almaktayız.” dedi.