Ölçü Aletlerinin Kontrol Yetkisi Alındı

Ölçü Aletlerinin Kontrol Yetkisi Alındı

Yayınlanma Tarihi: 11.08.2016 - Perşembe | Görüntülenme Sayısı: 79 görüntüledi

Çaycuma Belediyesi Zabıta Memuru Mustafa Berber, katıldığı kursu başarıyla bitirerek 3. sınıf ticari ölçü aletleri için yetkili ayar memuru oldu.

 

Çaycuma Belediyesi Zabıta Memuru Mustafa Berber, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğünün Zonguldak’ta düzenlediği kursu başarıyla tamamlayarak, “Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memuru” unvanını kazandı. Buna göre Berber, Çaycuma ilçe hudutları içinde 3. sınıf ticari ölçü aletlerinin her türlü kontrol ve muayenesini yaparak damgalamaya yetkili oldu. Talep edildiği takdirde belde belediyelerine de hizmet verecek olan Berber yetki belgesini İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Resul Acar’ın elinden aldı.

 

DAHA ETKİN HİZMET VERECEĞİZ

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “3516 Sayılı Ölçüler ve Ayarlar Kanunu’nun ilgili hükümleri gereğince her türlü ölçü ve tartı aletinin iki yılda bir mutlaka muayenesinin yapılması gerekiyor. Bu zaman değin, ilçemizde, uzunluk ve hacim ölçümü yapan aletlerle terazi, baskül, kantar gibi ağırlık ölçüm aletlerinin muayenesi Zonguldak’tan belli periyotlarla gelen ekiplerce yapılıyordu. Belediyede bu birimin oluşmasıyla artık buna gerek kalmadı. Bundan sonra denetimlerimizi daha sık periyotlarla yapabileceğiz. Halkımızın güvenli alışveriş yapabilmesi için daha etkin hizmet vereceğiz. Kursu tamamlayıp, katıldığı sınavı başarıyla veren personelimizi kutluyorum” dedi.

 

 

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Babalar Günü nedeniyle yayımladığı mesajda

Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı “Babalar Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Herkesin…

20.06.2021
Pazar
Detaylar

Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünden

Şebeke Tadilat Çalışması nedeniyle; İstasyon Mahallesinin; Kenan Aydın Caddesi, Fatih…

06.10.2022
Perşembe
Detaylar

Su İşleri Müdürlüğünden

Su İşleri Müdürlüğünden Ana Boru Arızası Nedeniyle ; İstasyon Mahallesi;…

25.04.2024
Perşembe
Detaylar

Gemilerde talim var

Çaycuma Kent Konseyi Tiyatro Çalışma Grubu “Gemilerde Talim Var” adlı…

03.05.2018
Perşembe
Detaylar