1985 yılından bu yana Çaycuma Belediyesi mücavir alanı içinde olan

1985 yılından bu yana Çaycuma Belediyesi mücavir alanı içinde olan

Yayınlanma Tarihi: 16.03.2021 - Salı | Görüntülenme Sayısı: 234 görüntüledi

1985 yılından bu yana Çaycuma Belediyesi mücavir alanı içinde olan Karamusa’nın belediye sorumluluk alanına dahil edilmesi için, 21 Mart’ta referandum yapılacak.

Çaycuma Karamusa köyünde, 21 Mart Pazar günü referandum yapılacak. 2 sandıkta toplam 810 seçmen, 1985 yılından bu yana mücavir alan içinde kalan Karamusa köyünün Aydınlar’la Dedeler mahallesinin Çaycuma Belediyesi sorumluluk alanına dahil olması için oy kullanacak. Referandumundan çıkacak “evet” oyunun ardından, Çaycuma, Karamusa adıyla yeni bir mahalleye kavuşacak. Çaycuma ilçe merkezine yürüme mesafesindeki bir köy olan Karamusa fiilen ilçe merkeziyle bütünleşik halde bulunuyor. Sınırları içine TOKİ tarafından 384 konutlu bir site de yapılan Karamusa’nın, Perşembe Kavşağına yapımı tamamlanma aşamasında olan karayolu köprüsünün bağlantı noktası da olması, ulaşılabilirliği kadar önemini de artırıyor.

VATANDAŞLARIMIZA DAHA İYİ HİZMET VEREBİLMEK İÇİN BU ADIMI ATTIK

Referandumla ilgili değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı, “Vatandaşlardan gelen talepleri de değerlendiren Belediye Meclisimiz, 2021 yılının ilk toplantısında, Karamusa köyünün Aydınlar ve Dedeler bağlılıklarını belediye sınırlarına dahil etme kararı aldı. Çaycuma’nın hemen bitişiğindeki bu yerleşimler, zaten adım adım kentleştiriyordu. TOKİ’nin 384 konutlu sitesinin Karamusa’ya yapılması, kentleşmeyi daha da artırdı. Perşembe kavşağında tamamlanma aşamasında olan yeni köprünün bağlantı noktasının da buradan olması, Karamusa’nın gelişimini daha da hızlandıracak. Biz de burada yaşayan vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek için bu adımı attık. Karamusa’yı sınırlarımızın içine dahil ederek, adım adım modern bir yerleşim alanı haline dönüştüreceğiz” dedi.

ÇAYCUMA İÇİN NİTELİKLİ SOSYAL ÇEVRE İMKANI SUNAN BİR YAŞAM VE CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Kantarcı açıklamasında, “Karamusa bizim mücavir alanımızda olduğu için emlak ve arazi vergilerini belediyemize ödüyordu. Vatandaşlarımız bize karşı yükümlülüklerini yerine getiriyor ama sorumluluk alanımızın dışında kaldığı için biz hizmet vermekte zorlanıyorduk. Şimdi bu zorluk ortadan kalkacak, Karamusalılar da modern kentleşme kervanına katılacak. Yeni konutlar imarlı alanlarda yapılacağı için hem konutların, hem de arsaların değeri artacak. Karamusa kabına sığmayan bir kent haline gelen Çaycuma için nitelikli sosyal çevre imkânı sunan bir yaşam ve cazibe merkezi olacak” dedi.

DOĞAL GAZIN EN HIZLI ŞEKİLDE ULAŞMASI İÇİN ÇABA HARCAYACAĞIZ

Karamusa’nın belediye sınırlarına dahil olmasının sonuçlarını çok hızlı şekilde yaşayacağını söyleyen Kantarcı, açıklamasında, “Doğal gaz altyapısı öncelikli olarak belediye sınırları içindeki yerleşimlerde kuruluyor. Biz Çaycuma’da, Akmercan’la, çok koordineli, uyum içinde çalışıyoruz. Çaycuma içindeki tüm doğal gaz planlamasını birlikte yapıyoruz. Referandumun hemen ardından, Karamusa’nın yatırım planına alınmasını talep edeceğiz. İnşallah hızlı bir şekilde doğal gazı ulaştırarak vatandaşlarımızın rahat etmesini sağlayacağız. Evsel atıkları düzenli şekilde toplanan Karamusa tertemiz bir yer olacak” şeklinde ifadeler de kullandı.

TAŞIMACILIK EĞİTİMDE HİÇBİR DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

Belediye sorumluluk alanına dahil edilmesi düşünülen yerleşim alanlarında taşımacılık sisteminden yaralanan bazı velilerin bu hizmeti alıp alamayacağı konusunda sorular geldiğine söyleyen Kantarcı, “Değerli hemşerilerimin bu konuda endişe duymasına hiç gerek yok. Millî Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği bu konuya hiç şüphe bırakmayacak şekilde yanıt veriyor. İlgili yönetmeliğin 5. maddesinde, köy ve köy altı yerleşim yerleri ile daha önce köy statüsünde olup belediye sınırları içerisine alınan, toplu taşıma hizmeti verilmeyen yerleşim birimlerini, öğrencisi taşınacak yerler arasında sayıyor. Aynı yönetmelik, okula 2 ile 50 kilometre uzakta olan öğrencilerin kapsam içinde olduğunu söylüyor. Dolayısıyla taşımalı eğitimde hiçbir sorun yaşanmayacak. Öğrencilerimiz eskiden olduğu gibi aynı şekilde okullara taşınacak” dedi.

ZAMAN İÇİNDE İLÇEMİZİN EN MODERN YÜZÜNÜ TEMSİL EDECEK

Kantarcı açıklamasını, “Bizim o bölgede Nadır Dede Park adlı çok güzel bir projemiz var. İlk adımlarımızdan biri de o dereye gelen kanalizasyon sularını toplayıp, ana kolektör hattımıza bağlamak olacak. Böylece Nadır Deresi tertemiz hale gelecek. Bu adım fiilen o projenin başlama işaretini de verecek. Ben öyle düşünüyorum ki, Karamusa, zaman içinde ilçemizin en modern yüzünü temsil edecek. Ben değerli vatandaşlarımızdan 21 Mart’ta sandığa giderek referundumda oylarını kullanmalarını rica ediyorum. 2 sandık kurulacak. Belediye olarak gerekli planlamaları yaptık. Herkesin oyunu kullanabilmesi için ulaşım desteği vereceğiz. Kararın şimdiden Çaycuma’mıza hayırlı olmasını diliyorum” diyerek tamamladı.

 

İlginizi Çekebilecek Yazılar

ÇAYCUMA BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Mübarek ramazan ayını fırsat bilen bazı dolandırıcıların, Belediye Başkanımızın adını…

27.03.2024
Çarşamba
Detaylar

Marangoz Atölyesinde Seri Üretim

Çaycuma Belediyesi kendi marangoz atölyesinde piknik masası üretimine başladı.  …

09.10.2014
Perşembe
Detaylar

Çaycuma’ya teknopark

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, BEÜ’nün, binasını kurmaları halinde Çaycuma’ya…

16.11.2016
Çarşamba
Detaylar

Hüseyin ÇAKIR Heykeline Saldırı

Çaycuma Belediyesinin Nihat Kantarcı Caddesi üzerine yerleştirdiği Hüseyin ÇAKIR heykeli…

07.02.2017
Salı
Detaylar