3 Bin Kişiye Aşure İkram Edildi

Yayınlanma Tarihi: 14.11.2014 - Cuma | Görüntülenme Sayısı: 54 görüntüledi

Çaycuma Belediyesi’nin düzenlediği her yıl geleneksel hale getirilen Aşure etkinliğinde yaklaşık 3 bin kişiye aşure ikram edildi. Çaycuma Belediyesi’nin öncülüğünde hayırsever işadamı Emin Sarıel’in katkılarıyla düzenlenen etkinliğe yoğun katılım oldu.

Çarşı meydanında düzenlenen etkinliğe; Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, CHP İlçe Başkanı Umut Başoğlu, ADD Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk, İlçe Müftüsü Ömer Keskin, Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik öncesi Kuran-ı Kerim okundu ve ilahiler söylendi. Ardından İlçe Müftüsü Ömer Keskin konuşma yaparak Muharrem ayı dolayısıyla Çaycuma Belediyesi’nin tertip ettiği ve geleneksel hale getirdiği Aşure etkinliğinden dolayı teşekkür ederek şöyle konuştu; “Hicri yıl olan Muharrem ayı dolayısıyla Belediyemizin tertip ettiği Aşure etkinliğine katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca Kerbela da şehit edilen Hz. Hüseyin’i de rahmetle anıyoruz. Aşure bir tatlıdır. Bu tatlı her bir nesneden oluşur. Hepinize afiyet olsun.”

Belediye Başkanı Bülent Kantarcı ise, Bugün burada Belediyemiz tarafından tertip ettiğimiz Aşure etkinliğine hoş geldiniz diyorum. Bize Almanya’da Aşure ikram ettiler ama şimdi de Çaycuma’nın Aşure ’sini tadalım. Herkese afiyet olsun.” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından dua edildi. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı da etkinliğe gelen davetlilere ve vatandaşlara aşure ikram etti.

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Eğitim çalışmaları sürüyor

Çaycuma Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, afetlere karşı bilinçlendirme eğitimlerine devam ediyor….

03.03.2017