Bağımsız Türkiye TBMM’nin eseridir

Bağımsız Türkiye TBMM’nin eseridir

Yayınlanma Tarihi: 21.04.2017 - Cuma | Görüntülenme Sayısı: 82 görüntüledi

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı TBMM’nin kuruluşunun 97. yılı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Gazi Meclis, iki dünya savaşına, yaşanan onca bölgesel karışıklıklara, ekonomik yoksunluklara karşın, dağılmakta olan bir ülkeden bugünkü güçlü Türkiye’yi çıkarmayı becerdi” dedi.

 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Kantarcı mesajında, “Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 97. yılını, millet egemenliğinin tecelli edip etmediği tartışmaları arasında kutluyoruz. Ülkemizin işgal altında olduğu, birçok devlet tarafından paylaşılarak onurunun ayaklar altın alındığı bir dönemde, ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek yola çıkan Yüce Atatürk’ün önderliğinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı zaferle sonuçlandırarak, bize bağımsız bir ülke armağan etti. Sonrasında birçok badireden geçen Gazi Meclis, iki dünya savaşına, yaşanan onca bölgesel karışıklıklara, büyük ekonomik yoksunluklara karşın dağılmakta olan bir ülkeden bugünkü güçlü Türkiye’yi çıkarmayı becerdi” dedi.

 

ÇABALARI BEYHUDEDİR

 

Kantarcı açıklamasında, “TBMM, Türk ulusunun hür iradesini, devleti ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü, sahip olduğu yetki ve özelliklerin kişi, grup ya da zümreye devredilemez oluşunu temsil eder. Ulusun tamamını çatısı altında barındırdığı için de meşruiyeti, karar alma iradesi,  temsil yeteneği tartışılamaz. Egemenliğin bir elde toplandığı vesayet dönemlerinin tarihin derinliklerinde kaldığı çok açıktır.  Bunu geri döndürmeye yönelik çabalar beyhudedir, zaman zaman kazanımlar elde edilmiş gibi görünse de, tarih sahnesinden çekilmeye mahkûmdur” şeklinde ifadelere de yer verdi.

 

HALKIMIZIN BAYRAMINI KUTLUYORUM

 

Kantarcı açıklamasını, “Bu düşüncelerle, daha demokrasinin adı bile duyulmayan bir toplumda milletin egemenliğini esas alan bir devleti kurmak için yola çıkan kurucu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bu uğurda can veren tüm kahraman arkadaşlarını şükranla anıyor, başta çocuklarımız olmak üzere tüm halkımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” diyerek bitirdi.

 

İlginizi Çekebilecek Yazılar

HAYATİ UÇAR’IN CENAZESİ

İLÇENİN DERECİKÖREN KÖYÜ’NDEN; FİLYOS ATEŞ TUĞLA FABRİKASINDAN EMEKLİ, ÇİMSE-İŞ SENDİKASI…

21.02.2022
Pazartesi
Detaylar

ERCAN SAZOĞLU’NUN CENAZESİ

YENİCE İLÇESİ’NDEN, ZİYA BEŞEVLİ’NİN DAMADI ERCAN SAZOĞLU VEFAT ETMİŞTİR. CENAZESİ…

06.09.2023
Çarşamba
Detaylar

Stratejik Plan yayımlandı

Çaycuma Belediyesi 2014-19 Stratejik Planı yayımlandı   Çaycuma Belediyesi 2014-19…

21.03.2017
Salı
Detaylar

Bu planı her yönüyle tartışmalıyız

Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı, BAKKA tarafından hazırlanan Bölge Kalkınma Planı’nın…

27.02.2023
Pazartesi
Detaylar