Başkan Kantarcı’dan Dünya Madenciler Günü Mesajı

Başkan Kantarcı’dan Dünya Madenciler Günü Mesajı

Yayınlanma Tarihi: 04.12.2015 - Cuma | Görüntülenme Sayısı: 114 görüntüledi

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın 4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle yayınladığı mesaj şu şekilde;

 

“4 Aralık tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de “Dünya Madenciler Günü” olarak kutlanmaktadır. Sınırları içinde ülkemizin tek taşkömürü havzasını barındıran bölgemiz, aynı zamanda ülke madenciliğinin temellerinin de atıldığı yerdir. Kömür işletmeciliği uzun yıllar yöremizin tek geçim kaynağını oluştururken, 200 yıllık süreçte ciddi bir üretim kültürünün oluşmasını da sağlamıştır.  Öyle ki bu bölgede yaşayıp da madenciliğe dair hatırası olmayan, acısını duymayan, sözcüklerine yabancı kalan, madenciyle ekmeğini bölüşmeyen bir kişi bile bulmak mümkün değildir.

 

Kömürü ülke ekonomisine kazandırmak için binlerce insanını yeraltında şehit veren yöremiz, ne yazık ki bunun karşılığını alamamıştır. Ekonomik gerekçelerle maden ocakları bir bir kapanırken istihdam hacmi daralan yöremiz hızla yoksullaşmıştır. Bu süreçte, bölgemize yönelik bir sosyal programın uygulanamamış olması, alternatif istihdam alanlarının yaratılmaması insanımızı mağdur etmiş, yoğun bir göçün yaşanmasına neden olmuştur. Genç nüfusunu kaybeden bölgemizde, gelecek umudu da giderek azalmaktadır.

 

Bu gidişe daha fazla seyirci kalmayız. Kömür havzası, bir yandan, sektör temsilcileri, yerel yönetimler, sendikalar, hükümet yetkililerinin de katıldığı bir süreçte yeniden yapılandırılırken,  hızla yeni istihdam alanlarının yaratılması gerekmektedir. Bu doğrultuda siyasetçisinden yerel yöneticisine, esnafından işadamına, sivil toplum örgütlerinden sendikalara kadar hepimize büyük görev düşüyor. Yöremizi yeniden ayağa dikmek, birlikte belirleyeceğimiz hedeflere doğru yöntemlerle gitmekten geçiyor.  4 Aralık Dünya Madenciler Günü vesilesiyle bu yaklaşımların önünün açılmasını dilerken, Uzun Mehmet’ten bu yana maden ocaklarında yaşamını kaybeden tüm maden işçilerimize Allah’tan rahmet diliyor, anıları önünde saygıyla eğliyorum. Emekli madencilere uzun ömürler, çalışmaya devam eden maden işçisi kardeşlerimle teknik elemanlarımıza da kazasız günler diliyorum.”

 

İlginizi Çekebilecek Yazılar

KANTARCI: “İNANIN VİRÜSÜN ŞAKAYA GELİR…

Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı, Covit 19’a yakalanan Çaycuma eki Müftüsü…

24.08.2020
Pazartesi
Detaylar

Şeffaf ve katılımcı belediyeyiz

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Belediye Meclisi toplantısında çalışmalar ve…

06.10.2017
Cuma
Detaylar

ALİŞAN ACAR’IN CENAZESİ

İLÇENİN YUKARIDERE KÖYÜ’NDEN; MERHUM FAHRİ ACAR VE NAHİDE ACAR’IN OĞLU,…

29.03.2022
Salı
Detaylar