Çaycuma Belediyesi dünyanın farklı yerlerinde entelektüel düzeyi yüksek tartışmalara Çaycumalıları da katmak için hazırladığı kültürel blog yayına başladı
Çaycuma Belediyesi kültür bloğu yayına başladı. http://blog.caycuma.bel.tr/adresi üzerinden yayım yapacak olan blogda, dünyanın pek çok dilinde, farklı disiplinlerde yazılmış, entelektüel düzeyi yüksek yazılara, yenilikçi fikirlere yer verilecek. Yazıları haftada bir güncellenecek bloğun tanıtım bölümünde ,“21. yüzyılda dünyada neler olup bitiyor? Biz her saniye değişen yerel ve ulusal gündemimiz içinde, oradan oraya savrulurken bilimde, kültür sanatta, siyasette, şehircilikte ve genel olarak hayatta dünyanın başka yerlerindeki insanlar nelerle ilgileniyor? Bu adreste, her pazar dünyanın önde gelen yayın organlarında yayınlanmış farklı disiplinlerden yazıların çevirilerine yer vereceğiz. Bunu yapmaktaki amacımız, bir yandan Çaycuma çağdaş kentleşmede dünyanın önemli örneklerinden biri haline gelirken, Çaycumalıların dünyada olan bitenden alanında kaliteli yazılarla haberdar olmasını sağlamak, bu farklı konularda onlara mümkün oldukça sağlıklı tartışma alanları açmak” denildi.
BİLGİSAYARLAR, MALİ VE TIBBİ KARARLAR VEREBİLİR HALE GELECEK
Bloğun, “Oxford Üniversitesi’ne göre, mevcut işlerin %47’si önümüzdeki 25 yılda ortadan kalkacak”
başlıklı ilk yazısı da bugün yayımlandı. Gülin Ekinci’nin çevirisi, Murat Burhanoğlu’nun görselleri ile sunulan yazı, Philip Perry’nin, 27 Aralık 2016 tarihinde, BigThink.com’da yayımlanan yazısından çevrildi. Yazı, yapay zeka, robot bilimi ve diğer teknolojilerin gelişimiyle, ortaya çıkacak işgücü kayıplarının yaratacağı sorunların tartışıldığı yazıda, “Muhasebeciler, doktorlar, avukatlar, öğretmenler, memurlar ve hesap uzmanları, ayağınızı denk alın: işleriniz güvende değil. The Economist dergisine göre, bilgisayarlar, büyük veri yığınlarını analiz edip karşılaştırarak mali ve tıbbi kararlar verebilir hale gelecek. Yolsuzluk veya yanlış tanı ihtimali azalacak ve süreçlerin verimliliği artacak. Derde girecek meslek grupları yalnızca bu saydıklarımız değil; böyle bir akışta, işini koruyabilenlerin gelirleri de sabitlenecek muhtemelen ve gelir uçurumları daha da artacak. Bunun politikayı ve toplumsal istikrarı nasıl etkileyeceğini tahmin edebilirsiniz” deniliyor.