Engellilerin başı dik olarak sokağa çıkabildiği bir kenti inşa ediyoruz.

Engellilerin başı dik olarak sokağa çıkabildiği bir kenti inşa ediyoruz.

Yayınlanma Tarihi: 11.05.2022 - Çarşamba | Görüntülenme Sayısı: 114 görüntüledi

Engellilerin başı dik olarak sokağa çıkabildiği bir kenti inşa ediyoruz.
Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı Dünya Engelliler Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda, “Tüm Çaycumalılar gibi, engelli yurttaşlarımızın da, başı dik olarak sokağa çıkabildiği bir kentin inşası için büyük gayret içindeyiz.” dedi.
Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı Engelliler Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı. Başkan Kantarcı açıklamasında, “Çaycuma Belediyesi olarak, erişilebilirliğin, engelli yurttaşlarımızın hayata katılmasına, yaratıcı güçlerinin artırılarak üretici yurttaşlar haline gelmesine yaptığı katkıların farkında olarak planlamalarımızı yapıyoruz. Tüm Çaycumalılar gibi, engelli yurttaşlarımızın da, başı dik olarak sokağa çıkabildiği bir kentin inşası için büyük gayret içindeyiz. Yaptığımız kentsel düzenlemelerle hareket edebilir durumdaki her engellinin, kimsenin yardımına gereksinim duymadan, her türlü hizmete ulaşabileceği bir kenti ortaya çıkarmayı kendimize görev biliyoruz. Sevinçle ifade etmek isterim ki, bu doğrultuda çok büyük mesafeler de kaydettik” dedi.
ENGELLİLERİN TOPLUMSAL YAŞAMA EŞİT VE ADİL BİR ŞEKİLDE KATILIMINI SAĞLAMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR
Ülkede de bu doğrultuda yapılması gereken işler olduğunu söyleyen Kantarcı, “Engellilerin önündeki her türlü engeli önünde kaldırarak, toplumsal yaşama eşit ve adil bir şekilde katılımını sağlamak hepimizin görevidir. Bunun için eğitimde fırsat eşitliği sağlanmalı, Birleşmiş Milletlerin Engelli Hakları Sözleşmesi’nin devlete yüklediği tüm yükümlülükler eksiksiz olarak yerine getirilmelidir. Sağlık alanında kangrenleşen sorunlar hızla çözülmeli, çalışma hayatındaki tüm engeller ortadan kaldırılmalıdır. Tüm ulaşım araçlarının, sinema, tiyatro gibi kültür merkezlerinin, eğitim kurumlarının ve ortak kullanım alanlarının engelli dostu haline getirilmesi, engellilerin kanunla güvence altına alınan ulaşım haklarının uygulanması sağlanmalıdır. Yarının aydınlık Türkiye’sinde tüm bu sorunların hızla çözüleceğine inanıyor, tüm engelli vatandaşlarımızı sevgiyle kucaklıyorum” diyerek tamamladı.

İlginizi Çekebilecek Yazılar

ÖMER GÜNGÖR’ÜN CENAZESİ

KİLİMLİ BELDESİ GÖBÜ KÖYÜ KARŞI MAHALLESİ’NDEN, ÖMER GÜNGÖR VEFAT ETMİŞTİR….

11.11.2024
Pazartesi
Detaylar

OĞUZ CAN ÇELİKKANAT’IN CENAZESİ

İLÇEMİZ KARALAR MAHALLESİ’NDEN, HASAN VE DURCAN ÇELİKKANAT’IN TORUNLARI, AYLA GÜNEŞ,…

25.10.2023
Çarşamba
Detaylar

HAYRULLAH KESKİN’İN CENAZESİ

İLÇEMİZ TAŞÇILI KÖYÜ’NDEN, ŞABAN, ALİ VE BAYRAM KESKİN’İN BABALARI HAYRULLAH…

25.06.2024
Salı
Detaylar

İSMAİL ÖZBAY’IN CENAZESİ

İLÇEMİZ GERİŞ KÖYÜ SALİHOĞLU MAHALLESİ’NDEN, MERHUM İSMAİL VE MİHRİYE ÖZBAY’IN…

19.10.2023
Perşembe
Detaylar