Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Çaycuma’da yapacağı konutlar için zemin çalışmalarına başlayan TOKİ’nin inşaat ruhsatı almadığını bildirerek “Eğer kısa bir süre içinde ruhsat almazlarsa, üzülerek söylüyorum, mühürlemek zorunda kalacağız”
Çaycuma Belediyesi Meclisi’nin 2018 yılı ilk toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, belediye meclis üyelerinin yanı sıra daire müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda, 2017’de yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Belediye bütçesinin 2017 yılı için, 38 milyon lira belirlendiğini ancak bunun 32 milyon 572 bin lirasının harcandığını belirten Başkan Kantarcı, “Gelirimizse 38 milyon liranın çok daha üzerinde, 41 milyon 267 bin lira oldu. Gelirlerde yüzde 109’luk bir gerçekleşme oranı oldu. Bu memnuniyet verici. 2017’de daha önceki yıllarda olduğu gibi yüksek bir verimlilik geçirmekten dolayı memnuniyetimi ifade ediyorum. Gelirlerin elde edilmesinde, giderlerin de son derece düzgün bir şekilde harcanmasında emeği geçen başta Mali İşler Müdürümüz olmak üzere tüm arkadaşlarımı kutluyor, kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
TOKİ’NİN RUHSATSIZ ÇALIŞMASINI KAMUOYUNUN TAKDİRİNE BIRAKIYORUZ
Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 2017 yılının ilk aylarında kura çekilişinin yapıldığı TOKİ konutlarında temel altı zemin düzenleme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. TOKİ’nin henüz inşaatla ilgili ruhsatı almadığını belirten Başkan Kantarcı, şöyle dedi: “Bu konuda kendilerini aralık ayında bir hayli sıkıştırdık, şu anda ruhsatsız çalışmalara devam ediyorlar. Bu gidişata eğer kısa bir süre içerisinde ruhsatlarını alır hale gelemezlerse üzülerek söylüyorum mühürlemek zorunda kalacağız. Böyle güzel bir projenin ve TOKİ gibi bir kuruluşun eliyle yapılan böyle teknolojik bir inşaatın şu ana kadar ruhsatının alınmayışını da kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”
KONTEYNIRLARI YIKAYINCA KARASİNEK KAYBOLDU
Başkan Kantarcı, geçen yıl temizlikte yeni bir dönem başlattıklarını vurgulayarak, “Yıl ortasında temizlik işlerini özelleştirdik. Çok kısa bir süre içerisinde de bunun farkını görmeye başladık. Öncelikle çöp konteynırlarını yıkadık. Bunun ne kadar faydalı olduğu ilk planda görüldü. Bu sayede karasinek ortadan kayboldu. Enteresan. Bizim Çaycuma’da bu karasineklerin çöp konteynırından olduğu ortaya çıktı. Bu uygulama önümüzdeki dönem devam edecek” diye konuştu.
GELECEKTE ÇOK GÜZEL MAHALLELER ORTAYA ÇIKACAK
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yapmış olduğu çalışmalara da değinen Başkan Kantarcı, “Geçen yıl düzenlenen inşaat ruhsatı sayısı 41. Yapı kullanım izni 48. İfraz, tehvid, yola terk işlemi sayısı 30. Kat irtifakı ile 20 işlem yapılmış. İmar Kanununun 18’inci maddesi uygulaması var. Çaycuma Belediyesinin bu döneminin yüz akıdır. 14 ayrı uygulamada 200 hektar alan imar uygulanmıştır. Bu Çaycuma Belediyesi’nde görülmüş bir şey değildir. Belki bölgedeki belediyelerde de bu çapta bir uygulama olacağını sanmıyorum. Bunların sonucunu almak üzereyiz. Bu dönemin yaptığı en büyük kalıcı işlerden biri budur. Bu imar planıyla gelecekte çok güzel bir mahallelerin ortaya çıkması mümkün olacaktır” şeklinde konuştu.
ÇAYCUMA BELEDİYECİLİK TARİHİNDE BİR DEVRİMDİR
Emlak İstimlak Müdürlüğünün istatistikleri hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, şöyle devam etti: “2015’de 7 bin 600 kişi beyan vermiş, 2017’de bu rakam 10 bin kişiye yaklaşmış. Ciddi bir artış. Binalar 2015’de 14 bin adetmiş, 2017’de 20 bine yakın. Çok ciddi bir artış. Arsa bin 200 taneymiş, 2017’de 4 bin 800’e çıkmış. Arazi 9 bin 800 adetmiş, 2017’de 30 bine çıkmış. 3 misli. Binalar 1 milyon 285 bin 444 lira tutuyormuş şimdi 1 milyon 755’e çıkmış. Toplamda 1 milyon 513 bin emlak gelirimiz, 2017’de 2 milyon 279 bin olmuş. 2017’de normal tahsilat tutarımız 2 milyon 500 bine yakın, takipli tahsilat 3 milyon 500 bin lira Emlak İstimlak Müdürlüğünden gelir elde etmişiz. Bu da Çaycuma Belediyecilik tarihinde bir devrimdir. Bu da bu dönemin bir yüz akıdır.”
SU YÜZ DE 20 UCUZLADI
Su işlerinde devrim yaptıklarını ifade eden Başkan Kantarcı, “Toplam 15 bin civarında abonemiz var. Akıllı sayaç 11 bin adedi buldu. 2017 yılı içinde de 2 bin 400’e yakın sayaç takılmış. Bizim aktif abonemiz 12 bin civarında. 12 bin aktif abonemizin nerdeyse tamamına yakını yapıldı. Bunları yaparken ön ödemeli sayaca geçiş yapmak için suyu yüzde 20 ucuzlatmış olduk. Bu memlekette her şeye zam gelirken, biz geldiğimiz günden itibaren değil suya zam yapmak, halkımıza suyu yüzde 20 ucuz veriyoruz” dedi.
NÜFUSA ORANLA EN VERİMLİ GERİ DÖNÜŞÜMÜ BİZ YAPIYORUZ
Çaycuma Belediyesinin bir şirketi olan Çaybel’in geri dönüşüm tesislerindeki çalışmalarını çok başarılı bulduğunu hatırlatan Başkan Kantarcı, “ Şu anda 700 bin kilogramın üzerinde ambalaj atığı toplanıp değerlendirilmiş vaziyette. Bu da Çaycuma Belediyesinin yüz akı. Çevredeki belediyelerde bu da yok. Nüfusa oranla en verimli geri dönüşümü biz yapar durumdayız. Burada çalışan 10 civarında arkadaşımız da bu satılan ürünlerle hem kendi ücretlerini karşılıyorlar hem de Çaybel’e para kazandırıyorlar. Ayda 25 milyon lira civarında para kalıyor bu işten. Güzel bir iş. Hem çevreyi, dünyayı temiz tutuyoruz, hem gelir elde ediyoruz, hem de istihdam sağlıyoruz” dedi.
AYNI GÜN İÇİNDE GÖRÜŞME REKORU 125
Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, 2017’de yaklaşık 2 bin kişi ile bire bir görüşme yaptığını da belirterek, şöyle devam etti: “Aynı yıl içinde 92 toplantı yapmışız. Bu görüşmelere 3 bin 131 kişi katılmış. Bin 707 farklı kişiyle olmuş bu toplantılar. Aynı gün içinde görüşme rekoru 125 kişi. O da belediyeye yapılan saldırının ertesi günü. Makamda olmadığın gün sayısı 94 gün. Dış etkinlik sayısı 192. 192 adet dış toplantıya katılmışız. Bunlar güzel performanslar. Hele yaşımızı da dikkate alırsanız fena da değil.”
KÜLTÜR BLOGUNA ÖNEM VERİYORUM
Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, belediyenin dünyanın farklı yerlerinde entelektüel düzeyi yüksek tartışmalara Çaycumalıları da katmak için hazırladığı Kültürel Blog’un yayınına başladığını da ifade ederek, şunları söyledi: “Yine Çaycuma Belediyesinin diğer belediyelerden çok farklı ve özel bir uygulaması var. Umuyorum bu blogtaki her hafta yayınlanan yazıları okuyorsunuzdur. Okumuyorsanız da mutlaka okumanızı tavsiye ederim. Bu blogda belediyeleri ilgilendiren, kenti ilgilendiren, dünyadaki önemli basın yayın organlarında çıkan yazıların tercümeleri yapılmakta ve bizim için yapılmakta. Bunlar daha önce Türkiye’de yayınlaşmış şeyler değil. Çok üst düzey bir çalışma. Herkesi ilgilendirmeyebilir, ancak buradaki yazılar bu dünyadaki muhtelif insanların bu görüşleri, yazıları hepimizin ufkunu açacak özellikte.”