Bugüne değin 114 ülkede görülen “yeni koronavirüs hastalığı” ile ülke

Bugüne değin 114 ülkede görülen “yeni koronavirüs hastalığı” ile ülke

Yayınlanma Tarihi: 13.03.2020 - Cuma | Görüntülenme Sayısı: 65 görüntüledi

Bugüne değin 114 ülkede görülen “yeni koronavirüs hastalığı” ile ülke düzeyinde yürütülen mücadeleye Çaycuma Belediyesi de her türlü katkıyı vermektedir. Belediyemiz konuyla ilgili İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Çaycuma Devlet Hastanesi Başhekimliği ile Başkanlık düzeyinde görüşmeler yaparak, alınacak önlemler konusunda en yüksek düzeyde koordinasyon sağlamıştır.

Şu ana kadar ilçemizde olumsuz bir gelişme olmadığı gibi, ilgili tüm kurumlar en yüksek sorumluluk duygusuyla teyakkuz halindedir. Halkımızın paniğe kapılmasını gerektirecek en küçük bir emare bulunmamaktadır.

Virüsün bulaşma yöntemi bilindiği için basit yöntemlerle bulaşmasını önlemek de mümkündür. Başta eller olmak üzere vücut hijyenine dikkat edilmeli, zorunlu olmadıkça kalabalık ortamlara girilmemelidir. Öksürük, yüksek ateş, solunum zorluğu gibi sorun yaşayan vatandaşlarımız en kısa sürede bir sağlık kurumuna başvurmalıdır.

Koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında Belediyemizin bünyesinde faaliyet yürüten tiyatro, bando, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Çocuk Korosu gruplarının faaliyetleri 12 Nisan 2020 tarihine kadar durdurulmuştur. Halkımızın yoğun olarak kullandığı alanlar ve toplu ulaşım araçları başta olmak üzere tüm parklar, umumi tuvaletler, şehirlerarası otobüs terminali, pazaryerleri gibi yerlerde dezenfektasyon çalışmalarımız devam etmektedir.

Tedbirli davranıp gerekli uyarılarak dikkat ederek bu salgının da üstesinden başarıyla geleceğimize inanıyor, sloganımızı yeniliyorum: Panik yok, önlem var.

Bülent KANTARCI

Çaycuma Belediye Başkanı

 

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Dr. Mustafa EYRÜBOYUN’un Cenazesi

İlçenin Akçahatipler Köyü’nden; Merhume Şerife ve Merhum Recep EYRİBOYUN’un Oğulları,…

20.10.2021
Çarşamba
Detaylar

NURETTİN MUSLU’NUN CENAZESİ

İLÇENİN DURSUNLAR KÖYÜ’NDEN; ALAADDİN MUSLU’NUN OĞLU NURETTİN MUSLU VEFAT ETMİŞTİR….

19.04.2022
Salı
Detaylar

SATILMIŞ YAŞA’NIN CENAZESİ

İLÇENİN VELİKÖYÜ MİYESSELLER MAHALLESİ’NDEN;MERHUM HAKKI VE HACER YAŞA’NIN OĞLULLARI, ŞAHİZER,…

22.12.2021
Çarşamba
Detaylar

Okul Aile Birliği Sorunlarını Başkana…

Mimar Sinan Ortaokulu Okul Aile Birliği, okullarının ÇPL tarafından kullanılmakta…

14.08.2014
Perşembe
Detaylar