Siyaset adamı ve yazar Kemal Anadol Ticaret ve Sanayi Odası Lokalinde düzenlenen söyleşide içinde Çaycuma anılarının da yer aldığı son kitabını da imzalayacak.
Zonguldak doğumlu olan ve uzun yıllar kentin siyasal yaşamında aktif olarak yer alan siyasetçi, yazar Kemal Anadol Çaycuma Belediyesinin konuğu olarak ilçemize geliyor. Çaycuma Ticaret Sanayi Odası Lokalinde 13 Aralık Pazar günü Çaycumalılarla buluşacak olan Anadol, iki dönem Zonguldak milletvekili olarak TBMM’de görev yaptı. Siyasetçi kimliğinin yanında yayımladığı pek çok kitapla yazar kimliğini de ekleyen Anadol, Cumhuriyet Halk Partisi içinde, “Kurultay Başkanlığı”, “Grup Başkanvekilliği”, “Grup Sözcülüğü” gibi üst düzey görevlerde bulundu. TBMM’de son olarak İzmir milletvekili olarak yer alan yazar, Cumhuriyet Gazetesi 1963 Yılı Yunus Nadi Armağanı ile Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Ödülü’nü de kazandı.
ÇAYCUMA ANILARINI ANLATACAK
Daha önceleri anı, roman ve inceleme dallarında pek çok kitap yazan Anadol, son olarak, Zonguldak’ta siyaset yaptığı zamanlardaki anılarını da içeren “Filmi Geriye Sarınca” adlı bir kitap yayımladı. Anadol, saat 16.00’da başlayacak söyleşide, içinde bolca Çaycuma bulunan anıları üzerine konuşacak. Söyleşinin ardından yazar, okurlarına kitaplarını da imzalayacak.
KEMAL ANADOL KİMDİR
1949 yılında Safranbolu’da doğdu. Ankara üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Karadeniz Ereğli ilçesinde avukat olarak çalışmaya başladı. 12 Mart döneminde, İstanbul Sıkıyönetim Komutanlığınca, Erdemir’in yüksek fırınına sabotaj yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Meşhur “Beyaz Gemi” ile Ereğli’den İstanbul’a getirilen 28 kişi arasında yer alan Anadol, sabotaj iddiasının kanıtlanamaması nedeniyle serbest bırakıldı. 1973-80 yılları arasında, iki kez Zonguldak milletvekili olarak parlamentoda görev yaptı. 12 Eylül’de bu kez Barış Derneği Davası’ndan yargılandı. Bir yıl Maltepe Cezaevinde kaldıktan sonra aklandı. Cezaevinden çıkınca İzmir’e yerleşti, TBMM’de 3 dönem İzmir milletvekili olarak bulundu. Bu sıralarda CHP içinde üst düzey görevlerde bulundu. Yazarın “12 Eylül Günleri” (1987), “Kartal Maltepe’den Sağmalcılar’a İnsan Manzaraları” (1989), “Milattan Sonra” (1990). “Termik Santralara Hayır” (1991), “Karşı Yaka Memleket” (1998), “Büyük Ayrılık” (2003), “Kasırga – Area!” (2013) ve “Filmi Geriye Sarınca” adlı yayımlanmış 8 kitabı bulunuyor.