100 bin çiçek, 20 binden fazla ağaççık üretiliyor

100 bin çiçek, 20 binden fazla ağaççık üretiliyor

Yayınlanma Tarihi: 21.12.2021 - Salı | Görüntülenme Sayısı: 1.000 görüntüledi
Kendi kendine yeten belediye olma yolunda önemli adımlar atan Çaycuma Belediyesi, peyzaj alanlarında kullandığı süs bitkilerini de kendisi üreterek büyük tasarruf sağlıyor
Kent mobilyalarını kendisi üretip, enerjisini yenilebilir kaynaklardan elde etmek için Arşimet burgulu türbinli santral kuran, altyapı yatırımları, büyük inşaatlar başta olmak pek çok hizmeti kendi öz geliri ve kadrosuyla hayata geçiren Çaycuma Belediyesi, peyzaj düzenlemelerinde kullandığı süs bitkilerini de kendisi yetiştiriyor. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı Park Bahçeler birimi eliyle yetiştirdiği 100 binden fazla süs bitkisi ile ilçeyi adeta çiçek bahçesine çeviren belediye, 20 binden fazla çalı formunda bodur ağaççık da yetiştiriyor. Yetiştirilen çalı türleri arasında ispirya, şimşir, ateş dikeni, alev ağacı, altın çanağı, dağ muşmulası, ortanca, yeşil ligustrum, sarı alacalı ligustrum gibi türler bulunuyor. Üretilen mevsimlik çiçekleri arasındaysa hercai menekşe, kadife çiçeği, petunya, delice otu gibi park bahçeleri süslemekte çok kullanılan türler ilk sıralarda yer alıyor.
BÜTÇEMİZDEN BÜYÜK TASARRUF SAĞLIYORUZ
Park Bahçeler biriminin yaptığı üretimle belediyeye önemli katkı sunduğunu söyleyen Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı, “Her alanda olduğu gibi peyzaj düzenlemelerinde de kendi kendimize yetmeye çalışıyoruz. Her geçen gün daha da artırdığımız yeşil alanlarda kullandığımız süs bitkilerini kendimiz yetiştirerek, harcamalardan büyük tasarruf sağlıyoruz. Arkadaşlarımızın son derece düşük maliyetlerle yaptığı süs bitkisi üretimi, belediyemize önemli katkılar sunuyor. Her türlü girdisi dövize bağlı bir alanda yapılan iş yaşadığımız ekonomik kasırga nedeniyle daha da anlamlı hale geliyor” dedi.
BU COĞRAFYANIN İKLİMİNE, EKOLOJİK ÖZELLİKLERİNE UYGUN BİTKİLER SEÇİLİYOR
Tasarrufun yalnızca üretimle sınırlı olmadığını söyleyen Başkan Kantarcı, sözlerini, “Arkadaşlarımız yalnızca üretim yaparak değil, bu coğrafyanın iklimine, ekolojik özelliklerine uygun olan, daha az su isteyen bitkileri seçerek de önemli bir tasarruf sağlıyor. Sırf gösteriş olsun diye abartılı fiyatlarla temin edilen ancak coğrafyaya uyum sağlamadığı için istenen verimi vermeyen süs bitkilerinden uzak durarak israfı önlüyor. Herkesin şahit olduğu gibi Çaycuma’nın yeşil alanları son yıllarda çok arttı. İlçemizin her tarafı adeta çiçek bahçesi oldu. Tüm bunların elbette bir maliyeti var. Biz bu çalışmalarla bu maliyeti minimum düzeye indiriyoruz. Tasarruf sağlama ve savurganlığı önleme tüm çalışmalarımızda dikkate aldığımız en önemli husus zaten. Ben başarılı çalışmaları nedeniyle, Park Bahçeler biriminin sorumlusundan tohumu eken emekçisine kadar tüm çalışanlarına teşekkür ediyor, tebriklerimi sunuyorum” diyerek tamamladı.
İlginizi Çekebilecek Yazılar

 Çaycuma’nın Kaza Oluşu

Her ne kadar Salnamelerde Çaycuma’nın 1303/1883 tarihinde “Çarşamba Divanı” adıyla…

24.11.2021
Çarşamba
Detaylar

Filyos Yaşam Alanı Projesi Başladı

KANTARCI; “Adım adım yapılacak kocaman bir projeye başladık.”   Çaycuma’da…

16.09.2014
Salı
Detaylar

Başkan Kantarcı’dan İstasyon halkına müjde!

Belediye Başkanımız Bülent Kantarcı, İstasyon Mahallesi başta olmak üzere, ilçe…

25.03.2024
Pazartesi
Detaylar

Kantarcı’ya Bir Ödül de TKB’den

Başkanlığını Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hayrettin Güngör’ün yaptığı Tarihi Kentler…

23.09.2021
Perşembe
Detaylar