Ortak akıl galip geldi

Ortak akıl galip geldi

Yayınlanma Tarihi: 08.09.2017 - Cuma | Görüntülenme Sayısı: 64 görüntüledi

Çaycuma Belediye Meclisinde, Çaycuma Kaymakamlığının Teknik ve Endüstri Anadolu Meslek Lisesi yapımı için istediği plan tadilatı, Belediyenin de görüşleri dahilinde değişiklikler yapılarak kabul edildi

Çaycuma Belediyesi Meclisi eylül ayı olağanüstü toplantısı, tek gündemle yapıldı. Toplantıda bir süredir Kaymakamlığın Teknik ve Endüstri Anadolu Meslek Lisesi yapımı için talep ettiği imar planı tadilatı, varılan mutabakat çerçevesinde kabul edildi. Konuyla ilgili meclise bilgi veren Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Teknik ve Endüstri Anadolu Meslek Lisesi şu anda Pehlivanlar Mahallemizde. Burası Çaycuma ile Bartın karayolu üzerindeki bir petrol bayisi ile elektrik şirketinin deposu arasında bulunan alana taşınmak isteniyor. Bu lise gelişmeye çok açık olması nedeniyle bizim için çok önemli. Yeterli bir alana sahip olması gerekiyor. Onun için buranın iyi planlanması gerekiyordu, bizim bu doğrultuda önerilerimiz oldu. Biz Kaymakamlığın taleplerini yerine getirmek istiyoruz. Ancak biz bu okulun anayol üzerinde, trafiğin yarattığı gürültü ve egzoz kirliliğin yoğun olduğu bir bölgeye taşınmasını olumlu bulmadığımızı ifade ettik. Arka tarafından demiryolu da geçen bu yerin okul için uygun bir yer olmadığı görüşündeyiz.  Ancak okul yapımına engel olmamak için bu iradeye saygı duyuyoruz. Yardımcı olmak istiyoruz. Bu nedenle bizden 10 dönümlük bir alanda tadilat yapmamız istenirken, biz bunu 17 dönüme çıkardık. Orada bulunan ilkokul alanını da, ‘yeni ilkokula ihtiyacımız yok’ şeklindeki beyanı dikkate alarak buraya dahil ettik. Yaptığımız görüşmelerle hızlı bir şekilde çözüm üretmiş olduk. Teknik açıdan sıkıntılı, büyüklük olan yeterli olmayan bu alan, arkadaşlarımızın çabalarıyla, büyüklük olarak yeterli hale gelirken, etrafındaki düzenlemelerin de tekniğine uygun şekilde yapılmasına olanak tanıyor” dedi.

 

 

SAYIN VALİDEN CEZAEVİNİN DEVRİNİ İSTEDİK

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar ile yaptıkları görüşmeyle ilgili Belediye Meclisi üyelerine bilgi de veren Başkan Kantarcı, “Sayın Kaymakamımızla birlikte Sayın Valimizi yaptığımız ziyarette, bu okulun mevcut yerinde kalması gerektiğini söyledim. Bu okulun olduğu Pehlivanlar Mahallesi’ndeki bölgenin toplam 35 dönümlük bir yerleşke olduğunu, burada Belediyemize ait 10 dönümlük bir yer olduğunu,  bir hayırsever vatandaşımızın da orada olan bir miktar yerini Milli Eğitim Müdürlüğüne bağış yaptığını söyledim. Belediyemize ait 10 dönümlük yere karşılık, geçmiş dönemlerde üzerinde mutabakat sağlanan ancak bu dönemde mutabakata varamadığımız eski cezaevinin yeriyle birlikte belediyemize devredilmesi konusundaki talebimizi de ilettik. Sayın Valimize 35 dönümlük bu alanda bu okulla birlikte orada bulunan diğer okulların rahatlıkla planlanabileceğini söyledim. Orası son derece sakin bir yer, trafikten, gürültüden uzak. Okulun yerinde kalması bizce en doğru karar olur. Bunu sayın valimize ilettik” dedi. Toplantıda Kaymakamlığın istediği plan tadilatı, belediye ile oluşturulan mutabakat çerçevesinde kabul edildi. Böylece bir kentsel sorun ortak akıl üretilerek çözüme ulaştırıldı.

 

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Renkli kortej

Çaycuma Belediyesinin düzenlediği 4. Çaycuma Günlerinin kortej yürüyüşü son derece…

22.07.2023
Cumartesi
Detaylar

HANİFE KORKMAZ’IN CENAZESİ

İLÇENİN KAYIKÇILAR KÖYÜ KATIRCI AHMETOĞLU MAHALLESİ’NDEN; SALİM KAYA’NIN KAYINVALİDESİ, BAKACAKKADI…

02.06.2022
Perşembe
Detaylar

EĞİTİME DESTEK HESABI

Çaycuma Belediyesi, öğrencilere burs vermek isteyen hayırseverler için; Halk Bankası…

16.09.2014
Salı
Detaylar

Büyük buluşma başladı

Spor ve Barış Kenti Çaycuma temasıyla yapılan 6. Çaycumalılar Buluşuyor…

06.05.2022
Cuma
Detaylar