Çaycuma Belediyesi “Uzaklar” Oyununu Gençlerle Buluşturdu

Çaycuma Belediyesi “Uzaklar” Oyununu Gençlerle Buluşturdu

Yayınlanma Tarihi: 29.06.2014 - Pazar | Görüntülenme Sayısı: 203 görüntüledi

Çaycuma Belediyesinin organizasyonuyla 19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezinde gençlere ücretsiz olarak sahnelendi.

 

Tiyatro Arın tarafından sahnelen “Uzaklar” adlı iki perdelik oyun, Çaycuma Belediyesinin organizasyonuyla 19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezinde gençlere ücretsiz olarak sahnelendi.

 

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, belediye olarak kültür ve sanat etkinliklerine daha çok önem vereceklerini belirterek, gençlerden sanatsal etkinliklerde salonları doldurmalarını istedi. Kantarcı, sanatsal etkinliklere verdiği katkılardan dolayı Tiyatro Arın Genel Sanat Yönetmeni Fahri Bozbaş’a plaket verdi.

 

Ülker Köksal’ın yazıp, Fahri Bozbaş’ın yönettiği oyunda Ozan Kılıç, Gözde Eleman, Arzu Genç, Onur Kumsal, Levent Duman, Yeşim Birinci, Deniz Kumsal, Fatih Babalık, Rojda Saruhan, Nuhbay Korkmaz rol aldı. Oyunun ışık ve müzik düzenlemesi Ayhan Tunçel’e, resim çizimleri ise Naz ve Ödül Geç’e ait.

 

OYUNUN KONUSU:

 

“Uzaklar” oyunu, Ülker Köksal’ın en çok oynanan ve dört ödül almış oyunu. Oyunda, eğitim sistemimizle kalıplaştırılan genç insanların yaratıcı güçlerinin nasıl yok edildiği anlatılmaktadır.  Çocuğu okulundan soğutan, kuşkucu, kötü niyetli disiplin anlayışı, yoksula ve kırılgan olana şans  tanımayan eğitim sistemi eleştiriliyor. Toplumun çeşitli kesimlerinden alınıp okul arkadaşlığı çerçevesi içinde yan yana getirilen genç insanların sevgiye ve dostluğa aç oldukları anlatılıyor. Gençlere, yaşam biçimlerini, mesleklerini gönüllerince seçmeleri, doğruları kendileri bulmaları konusunda bilinç veren oyunda öğretmen ve öğrenci arasına aşılması güç uzaklıklar koyan terbiye eleştirilmiş, eğitim sistemindeki kalıplaşmanın, gençlerin yaratıcı güçlerini körelttiği belirtilmiştir.

İlginizi Çekebilecek Yazılar

Başkan Kantarcı’ya Almanya’dan Mektup

Almanya’nın Lennestadt Belediye Başkanı Stefan Hundt, Yabancılar ve Entegrasyon Meclisi…

11.09.2014
Perşembe
Detaylar

YUSUF ORUÇ’UN CENAZESİ

İLÇEMİZ YAKADEMİRCİLER KÖYÜ SÜNNETÇİOĞLU MAHALLESİ’NDEN, ELİF ÇOKAN VE İZZET ORUÇ’UN…

22.05.2024
Çarşamba
Detaylar

Taşınmaz Satış İşine Ait İhale…

02.10.2015
Cuma
Detaylar

Çaycuma Belediyesi İmar ve Şehircilik…

16.03.2017
Perşembe
Detaylar