Kuruluş tarihi 1889 olarak saptandı

Kuruluş tarihi 1889 olarak saptandı

Yayınlanma Tarihi: 07.01.2016 - Perşembe | Görüntülenme Sayısı: 737 görüntüledi

Çaycuma Belediye Meclisi 2016 yılının ilk toplantısında arşivlerde yeni bulunan belgelere dayanarak 1944 olan kuruluş tarihini 1889 olarak değiştirdi.

 

Çaycuma Belediyesi Meclisi 2016 yılının ilk toplantısını yaptı. Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıyı Belediye Başkanı Bülent Kantarcı yönetti. Gündemin 1. maddesinde belediyenin bir önceki yıl hesaplarını incelemek üzere yasa gereği kurulması gereken komisyonun seçimi yapıldı. Yapılan seçim sonucunda, CHP’den Behçet Uzaldı, Musa Yıldırım, AKP’dense Yasemin Yamak Denetim Komisyonu üyeliklerine seçildi. Belediyede sözleşmeli olarak çalışan teknik personel ücretlerinin de 2016 yılı içinde alacakları ücretlerin de tespit edildiği toplantıda, Türlü İşler Komisyonu’nun Tarihçi-Yazar Hasan Ataman’ın belediyenin kuruluş tarihinin belirlenmesi için verdiği dilekçe üzerine hazırladığı rapor da görüşüldü.  Kastamonu ve Bolu Vilayet Salnameleri ile Başbakanlık Osmanlı Arşivi’nde yapılan fihrist taramasında o zamanki adı Çarşamba Nahiyesi olan Çaycuma’da 1889 yılında belediyenin kurulmuş olduğu, o tarihten 1917’ye kadar da görev yapan 5 belediye başkanının isminin de tespit edildiği yönündeki rapor oy birliğiyle kabul edildi. Buna göre logoda 1944 olarak yazılı olan kuruluş tarihi, İçişleri Bakanlığında gerekli işlemler yapıldıktan sonra 1889 olarak değiştirilecek.

 

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNE YER TAHSİSİ YAPILDI

 

Çaycuma Belediye Meclisinin önemli gündem maddelerinden birini de Kaymakamlık makamının İlçe Emniyet Müdürlüğüne yer tahsisine ilişkin yazısı oluşturdu.  Konuyla ilgili bilgi veren Başkan Kantarcı, Kaymakamlığın,  mülkiyeti Milli Emlak Müdürlüğü üzerinde olan eski cezaevi arazisinde İlçe Emniyet Müdürlüğü yapmak istediğini, ancak kendilerinin burada Çaycuma Kent Müzesi Projesi geliştirdiğini açıkladı.  Kaymakamlığa Yeni Mahalle içinde bir başka alan önerdiklerini söyleyen Kantarcı, İmar Müdürlüğünün hazırladığı krokide görünen arazinin, imarı durumunda gerekli revizyon yapılarak, “resmi kamu alanı” olarak değiştirilmesini istedi. Açıklamanın ardından yapılan oylamada talep oy birliğiyle kabul edildi.

 

BAŞKANA KREDİ KULLANMA YETKİSİ VERİLDİ

 

Yeni Mahalle’de Belediyenin mülkiyetinde olan düğün salonu, otel restoran hakkında Devlet İhale Kanunu uyarınca yapılacak işlemler konusunda Belediye Encümeni’ne görev de verilen toplantıda, Başkanlık makamına gerektiğinde kredi kullanması, için yetki verilmesi de oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda belediye gelirleri, taşınmazları ve araç parkının kamu yararına çalıştığına dair karar alınırken, mahalle muhtarlarının tüm otoparklardan ücretsiz yaralanma talebi reddedildi. İlçe geneline Yapılan İmar Planı Revizyonuna gelen itiraz dilekçeleriyse 19 Ocak 2016’da yapılacak ocak ayı ikinci bileşimine kadar sonuçlandırılmak üzere İmar Komisyonuna havale edildi.

 

İlginizi Çekebilecek Yazılar

HATİCE AKYÜZ’ÜN CENAZESİ

İLÇEMİZ VELİKÖYÜ ŞAHNALAR MAHALLESİ’NDEN, GÜLCAN, BİRCAN, DURCAN VE ERCAN AKYÜZ’ÜN…

26.05.2023
Cuma
Detaylar

BİLİM MERKEZİ ŞARTNAMESİ

Çaycuma Belediyesince yapılacak Deneme Bilim Merkezi Yarışması Şartnamesi, Resmi Gazete’de…

10.05.2016
Salı
Detaylar

Çaycuma Belediyesinin büyük kültür hizmeti

Yazar Doğu Karaoğuz’un “Bir Zamanlar Zonguldak” adlı kitabı Çaycuma Belediyesi…

29.09.2017
Cuma
Detaylar

ÇAYCUMA BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

13.10.2023
Cuma
Detaylar