Çaycuma Belediyesi kar yağışının yoğun olduğu günlerde sokak hayvanlarına çeşitli gıda maddelerinin yanı sıra 140 Kg. hazır mama dağıttı.

Çaycuma Belediyesi yoğun kar yağışının yaşandığı bugünlerde sokak hayvanlarını unutmadı. Başkan Bülent Kantarcı'nın talimatıyla harekete geçen ekipler, sokak dostları için adeta seferber oldu. Belediye Veterineri Uğur Gemici’nin yönlendirdiği ekipler, ilçenin değişik noktalarında, diğer gıdaların yanı sıra, 140 Kg. hazır mama dağıttı.

HER TÜRLÜ MAMA YARDIMINA AÇIĞIZ

Diğer yandan Belediye Veterineri Uğur Gemici yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarına yardım etmek isteyenlerin kendilerine başvurabileceğini belirtti. Her türlü gıda yardımına açık olduklarını söyleyen Gemici, “Herkesin bu dostlarımız için yapabileceği bir şeyler var. Hayvanlar suların donması nedeniyle susuz kalabilir, bunun için kapılarınızın önüne geceleri sıcak su koyabilirsiniz. Atık yemeklerinizi basit bir düzenek hazırlayarak, sokağın uygun bir köşesinde hayvan dostlarımızla paylaşabilirsiniz. Karton kolilerden basit yuvalar yaparak soğuktan korunmalarını sağlayabilirsiniz. Yaralı ya da hasta bir hayvan gördüğünüzde bize getirebilir ya da haber verebilirsiniz. Çok küçük bir çabayla bir hayvanın yaşamını sağlayabilirsiniz” dedi.