Yaşlı ağaçlar korunacak sözü

Zonguldak Orman İşletme Müdürü Hüseyin Albayrak, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya Adaköy’de yaşlı ağaçlar korunacak sözü verdi.

Zonguldak Orman İşletme Müdürü Hüseyin Albayrak, Çaycuma Orman İşletme Şefi Engin Çaylıoğlu ile birlikte Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’yı ziyaret etti. Kantarcı’nın makamında yapılan görüşmede, tartışmalara neden olan Adaköy’deki orman kesimi de gündeme geldi. Orada yapılan çalışmanın amacını anlatan Albayrak, kesim sırasında yaşlı ağaçların korunacağı sözünü verdi.

ORMANIN GERÇEK SAHİBİ KÖYLÜLER

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kantarcı ise, “Oradaki ormanın gerçek sahibi köylüler. Onları üzmeyecek bir formül üretmek gerekiyor. Bu yüzden sayın müdürümün, orada yaşlı ağaçların kesilmeyeceğini söylemesini önemsiyorum. Bu iyi bir haber oldu bana. Çünkü o ağaçlar bir dünya mirası. Onları korumamız gerekiyor. Zaten bir orman, içindeki türler kadar, böylesi anıt ağaçların varlığıyla zenginleşir” dedi.