Çaycuma Su Şebekesine İlişkin Açıklama

Ağustos ayı başından itibaren KURAKLIK hüküm sürmektedir. Bölgemizde bu düzeyde ilk kez gerçekleşen kuraklık halen devam etmektedir.  Bu durum ilçemize içme suyu sağlayan Filyos Çayı kenarındaki kuyularda su verimini aşırı şekilde düşürdüğünden depolara yeterince su pompalanamamaktadır.

• Eylül ayında 60 metre derinliğinde bir derin kuyu açılmış ve şehir şebekesine bağlanmıştır.
  • Mevcut 3 adet keson kuyunun 2 tanesinde bakım ve iyileştirme çalışmaları tamamlanmıştır.
  • Diğer kuyunun bakım çalışmaları da bu hafta sonuna kadar tamamlanacaktır.

Bu çalışmalar nedeniyle zaman zaman zorunlu su kesintileri yaşanmaktadır.

Aşırı kuraklık ve yıllardır kullanılan keson kuyuların bakımları nedeniyle yaşanan sıkıntıları anlayışla karşıladığınızdan dolayı teşekkür ederiz.

Bir hafta daha sabırlı olunmasını ve tedbirli davranılmasını rica eder, saygılar sunarız.

Çaycuma Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü